Melkers musik

Dansbandsmusik och underhållning med visor...

Hej och välkomna...

Publicerad 2014-05-09 10:03:26 i Musik och visor

MELKERS spelar dansbandsmusik och underhållning med visor på tillställningar av olika slag, företagsfester, danskvällar, bröllop, julfester, midsommarfester, viscaféer, visaftnar, allsång, som pausmusik m.m. Eller en kombination. Vi är öppna för förslag. 
Danskvällar
Allsång
Visaftnar
Bröllop
Fester och kalas
Företagsfester
Pausmusik
Underhållning
m m...

Vår repertoar sträcker sig från dansbandsmusik till allsång till traditionella visor och skillingtryck.

Vi har spelat sedan slutet av 70-talet i olika konstellationer, bl.a. med Henning Forsberg 
under 80 och -90-talen.

Fasta medlemmar
Melker Fransson (klaviatur, keyboard, gitarr och sång)
Martin Fransson (dragspel och sång)

MELKERS
Melker Fransson
Tel: 0923-211 26, 0730-82 11 26
Mail: [email protected]

Web: http://melkersdansochvisor.webblogg.se
Vi finns i Kalix.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Melker Fransson sjunger julens sånger. CD kan beställas. Ring eller maila.
För tillfället slutsåld! Nypublicering på gång, anmäl gärna intresse.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 

Dansband är benämningen på en typ av musikgrupp som framför allt spelar en speciell sorts populärmusik, dansbandsmusik, att dansa pardans till. Till dansbandsmusik dansas ofta bugg och foxtrot. Musiken går ofta i 4/4-takt, med tydlig baktakt (som i rockmusik). Även andra taktarter kan förekomma då vissa, särskilt äldre dansband framför gammaldansmusik. Dansbandsmusiken är närmast besläktad med swing, schlager och country, ibland även gammaldans, jazz, rockmusik. De dansband som har influenser från rockmusik är det främst den rockmusik som var populär på 1950-talet och 1960-talet. Begreppen "dansband" och "dansbandsmusik" myntades åren kring 1970, då denna musikstil började bli så pass enhetlig att den kunde betraktas som egen musikgenre inom svensk populärmusik. Dansbandsmusik är en företeelse som utvecklats mycket i Sverige, och som har spridits till grannländer som Danmark, Finland och Norge. Då dansbandsmusik kom till Norge från Sverige kallades det i början för "Svensktoppar". Sångerna inom dansbandsmusiken handlar ofta om kärlek, vänskap och fred. Andra teman är dans. Sångtexterna kan också vara nationalromantiskt präglade och handla om till exempel gamla minnen från förr, naturen och hembygden.
Ur Wikipedia, den Fria Encyclopedin.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Om

Min profilbild

[email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela